Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.09.2011 16:14 - /Не го четете, то е за след 3 г./: Е са ша видим к,о стаа!
Автор: diadomik Категория: Забавление   
Прочетен: 2122 Коментари: 5 Гласове:
2

Последна промяна: 06.09.2011 16:30

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Анализи image 21:16
05.09.11
О, Живков! 2. Втората малка стаичка автор(и): Кеворк Кеворкян, прочитания: 9888, коментари: 46 imageВиж галерия 1 2»

Плевнелиев бе представян като кандидат-президент цели 18 минути в 26-минутната централна емисия “Новини” на Би Ти Ви.

Предполагам, че като президент ще бъде представян поне 180 минути.

Да позная, как ще бъде наричан тогава е извън моите възможности - понеже сега бе наречен “велик и непобедим”. Ехе, как да не обичаш българския блюдолизец!

Вярно е, че така го нарече една дама, “израснала с него”, но все пак. А такива дами са ни винаги подръка в подобни случаи.

Велик и непобедим! Пуснете още две-три подобни определения, сякаш става въпрос за Симеон Велики, и Бойко може и да го оттегли - така великодушно, както и го наложи.

Плевнелиев, разбира се, няма никаква вина - освен че беше неудържимо размекнат на пресконференцията. Сигурен съм, че не се е молил на Бойко да го тика към поста, който определено вече ще бъде нещо като коафьорски отдел, лично към премиера. Или нещо като втора малка стаичка към премиерския кабинет, долепена към първата, където българските министър-председатели обичат да си почиват.

Бойко, както винаги, беше достатъчно ясен.

Най-напред за дълго редеше, че този пост най-много подхожда на самия него. Сетне - че ако го ядосат, ще вземе да се кандидатира. А съвсем накрая - за да провери дали сте вече достатъчно зомбирани, отправи най-ясното си послание: че може би трябва да се закрие този пост.

И ето, той го закри, като сложи там невинния Плевнелиев.

Бойко трябва да се слуша внимателно. Много внимателно. При него нищо не е случайно, той е превъзходен разказвач, макар и интуитивен, но пък интуицията му никога не го е подвеждала досега. Няма друг подобен случай в българската политика. Толкова груб и лесен на външен вид и толкова неслучаен иначе.

Когато още през 2007 година казах - и бях първият, че съзирам в него доста от чертите на Живков, мнозина бяха озадачени. Най-много се заоглеждаха дежурните социолози, които си падат по схеми, миришещи отчетливо на пари. След месеци и те постепенно започнаха да се съгласяват, обаче това ги поставяше на голямо изпитание. Те трябваше да виждат в тази прилика някакво неудобство за самия Бойко - а това си беше направо комично, понеже повечето от тях бяха произлезли от семейства, предани на самия Живков.

Сега Б. Б. им наби здрав ритник. За първи път няма за какво да се търгуват с останалите кандидат-президенти - не върви да ги уговаряш за тлъсти бакшиши, за да им осигуриш балотаж. Не броя Волен - той бе абсолютно прав, когато в неделя заяви, че Плевнелиев е лесен съперник за него, понеже няма ясни каузи. Да, де, обаче ако изборите бяха в страна, където каузите имат някакво значение.

Неделната пресконференция за номинацията (телевизионният й вариант) ни даде удивително познание - отново главно за Бойко.

Той се държеше така, сякаш гледаше представление на “Комиците”, в което Нейков го имитира - снизходително към усилията на шута, който иска да го ощипе, но с много любов.

И пак каза нещо извънредно важно - дали е прилично, е отделен въпрос, но приличието е рядък политически деликатес тук.

Дори два пъти го повтори: “Няма по-естествено, няма по-естествено от това, аз и днес да съм кандидат за президент.” И сетне: “ГЕРБ за следващите президентски избори ще има кандидат. Това съм аз.”

Не закри директно поста президент. А деликатно ни съобщи, че от есента ще бъде и президент.

Не вярвам да го е казвал на репортерите, понеже той дори не ги забелязва вече, за него те имат стойността на продупчен трамваен билет.

Казваше го на Плевнелиев. А донякъде и на себе си.

А Плевнелиев се гънеше, макар и засмян - като ученичка, прехвалена от учителя, в когото тайно е влюбена.

Сега остава само един въпрос. Как ще се развият отношенията между двамата през годините, понеже е известно, че българската политическа почтеност има прекалено малък срок на годност. Дори си мисля, че този продукт излиза на пазара едва след като е изтекъл срокът му на годност.

Много ме е яд, че не намерих време за една тема, която ме занимаваше напоследък. И тя е: кой от великия, непобедим и изключително предан екип на Бойко ще го предаде първи. Дори бях готов със заглавието:

“Кой държи ножа?”

След известни размишления бях решил, че това може да бъде само Плевнелиев. Прекалено мек и услужлив ми се виждаше, прекалено засмян и гъвкав, доста често излишно рафиниран и отстъпчив. Дълги месеци просто подаваше бутилките, които Бойко разбиваше по новите обекти. Също така е и доста състоятелен, което винаги си е минус - все нещо могат да ти изровят. Напълно подходящ за ножа.

Останалите ми се виждаха невъзможни кандидати за въпросния инструмент. Вежди е винаги амбициран за още и още слава, няма да се поколебае да стане дори и наместник на Аллах за пределите на България, ако все още вярва в него. Но пък е рядко съчетание на честолюбие и досетливост, което би му попречило да се хвърли под багера. Другите?

Дянков изглеждаше най-подходящ за тази роля - но има един ужасен дефект. Американското възпитание изключва от ценностната му система подобна подлост. Военният министър? Той бе зает в разправии с президента, освен това има чара на типичен солдафон, изключено. Дамите министри ще бъдат докрай предани на Бойко - не по-малко от най-вътрешната охрана на Кадафи, която е съставена от амазонки, ако думата не е пресилена. Игнатов е наясно с живота на фараоните. Н. Младенов? За него истината ще дойде скоро от “Уикилийкс”. И т.н.

Охо, забравих един! Знам, че ми го казвате. Не съм го забравил. Но Бойко се погрижи своевременно за него. Ако беше направил дори само една петминутна пресконференция - рамо до рамо с Цветанов, - вътрешният министър нямаше да има никакви проблеми с измислиците около имотите му. Но не го направи, защото не трябваше да го направи. Остави най-близкия да се пържи в най-големия тиган.

Жалко за дописката “Кой държи ножа”. Сега въпросът е докога Плевнелиев ще бъде този Плевнелиев, когото представиха в неделя. Най-вероятно - дотогава, докогато Фандъкова се държи като Фандъкова, която познаваме. Значи - винаги.

И сега кажете ми случай в новата българска политика, когато човешкият материал в най-висшето управление е бил подбиран, фасониран, употребяван и пр. по този начин.

Да не съм ви чул повече да се подигравате на Бойко.

Да се върнем към избора на Плевнелиев. Бяха много смешни воплите на останалите кандидат-президенти, като изключим Волен.

Калфин (Новините, неделя): “Това не е/…човек, който има опит, има знания, има авторитет, има позиции в международното отношение.”

Сякаш Желев или Петър Стоянов бяха врели и кипели във външната политика. От друга страна, не е лесно, разбира се, да имаш позиция в “международното отношение”.

Кунева - тя все повече се нуждае от преводач, понеже когато повтаряш едно и също, накрая и ти започваш да не го разбираш.

Румен Христов - в този случай дори няма нужда от излишни думи. Всъщност, просто ги няма.

За първи път от 22 години не са потребни ничии думи. Няма и никакъв шанс президентската двойка набързо да се разпадне, както Желев-Блага или Стоянов-Калайджиев. Изключвам Марин - солдатите никога не предават.

Семов? Колкото повече говори, толкова по-добре за Бойко. Това е безстрашният лай на булонката срещу немската овчарка.

О, Живков! Как ги нареди всичките.

Едно отклонение - много вежливо - за костовистите. Уважаеми дами и господа, може ли да приемем, с превелико удивление, че вашият идол отново бе много изискан?

И сега тия избори са лов на мърша за дясното.

Да му свалим шапка на великия погребален агент на дясната кинкалерия.

В онези 18 минути, които Би Ти Ви коленопреклонно отдели на временното второ “аз” на Бойко, имаше все пак и един разкошен портретен репортаж на Костадин Караджов - много премерен, извън общата еуфория, скрито ироничен и пр. (За БНТ не отварям дума - там екзалтацията трая само 26 минути, сигурно ще им се карат - това е нищо срещу 70 милиона лева държавни подаяния годишно.)

Най-важните думи, все пак, ги отрони Плевнелиев, макар че ги е казвал и по-рано. Той предимно отронва, обичайно има много притеснено изражение. Изглежда като второстепенен актьор, на когото пет минути преди представлението са съобщили, че трябва да замества звездата, понеже тя си е намерила по-важна работа.

Думите на Плевнелиев бяха: “Тогава, когато спах по паркингите през зимата в Германия, не очаквах, че седем години по-късно ще участвам в строителството на Райхстага”. (С приятел е живял половин година в кола на един от паркингите в Хамбург.)

Това спане е неговата голяма гордост.

Има сериозен потенциал зад тия думи. Сиротникът, който е успял. Сиротникът, който винаги ще живее със спомена за несретното минало. Сиротникът, който никога няма да подведе благодетеля си. В тия думи прозира и нуждата, все още, от приласкаване. Политическият успех, погледнат от този ъгъл, обаче не струва много. Той е по-скоро един подарък наготово - минал главният Коледарин и ти дал нещо.

Когато по-късно наблюдавате как Плевнелиев се учи за президент, не забравяйте, все пак, че наблюдавате Бойко.

Сега мнозина ще пеят песничката “Как танцуват пионките по шахматната дъска”.

Но няма да е справедливо. Желев цъфна в президентството почти направо от село Грозден. За Стоянов да не говорим. Той е по-интересен, когато си спомня за мандата си, отколкото докато го употребяваше. Единствено Първанов имаше солидна политическа биография зад гърба си.

Нито един от тях обаче не е бил протежиран по този начин както Плевнелиев. Ставаха президенти заради пазарлъци и договорки - с политическия опонент Луканов, какъвто беше случаят с Желев. Заради предизборни машинации - когато Кошлуков и други подведоха Желев да се съгласи на предварителни избори със Стоянов, та дадоха възможност на комунистите масово да гласуват срещу него. Или отпадаха заради тъпоумни нападки срещу противника, плод на непознаване на българския манталитет - фиаското на Стоянов срещу Първанов.

Сега царят великодушно изтика пионката напред - накара я да направи няколко хода наведнъж - против правилата, сякаш че е кон. Нищо лошо, щом е ясно за всички.

А онзи цар - от Мадрид, как си го представяхте в ролята на пионка в ръцете на Бойко - макар че това би било още по-забавен вариант. Обаче Историята щяла да се смее? Че тя не се ли задави досега от смях заради имотните приключения на Симеон?

Пиша тази дописка по обяд на 5 септември. Не знам какво ще се случи след два дни - когато ще се чества 100- годишнината от рождението на Живков. Ще отиде ли Бойко в Правец (макар че Валентин Златев се дистанцира от тържествата)? По-скоро - да. Това отново ще подчертае различието му от останалите. Ще отиде ли Първанов? Може би - за да го усуква като на среща с Путин. Станишев? Това пък няма никакво значение. “Десните” политици? Бля-бля. Дежурните “десни” анализатори? Те няма да припарят там, понеже ръцете им са предостатъчно дълги, за да пребъркват както намерят за нужно джобовете на Историята.

И всъщност случайно ли Бойко обяви номинацията си тъкмо два дни преди тези тържества?

О, Живков 2!

Бел. ред.: Другите дописки от рубриката “Приказки за телевизията” можете да прочетете в сайта на “Труд” - в рубриката “Кеворк”, както и на www.kevorkkevorkian.com.

Предишната дописка бе прочетена от 61 хиляди 383 души и коментирана 114 пъти.

Още по темата

» Долу Живков! Шегички на времето

» Фракове и потури. Страст без разум

» Не чакайте другия Марк. Спирит ъв Цар Киро

» Биг Брадър за Бойко. Игри на смелост

» Злоупотреба с парламент. Гилотината на точката


Още от София

» ЦИК няма да върне парите на ДСБ за президентските избори

» Не е честно! Но е факт!

» 8 сливови, зелен чай и 10 милиона българи

» ЦИК да се опомни коя е

» Има опит за подмяна на “Синята коалиция”

Етикети: Кеворк Кеворкян   Сподели:   image Twitter   image Svejo   image Сподели   image Приятел    Добави коментар Коментари (46) image летописец храбър 12:44 Вторник 06 септември 2011

белчев, когато хвалиш актьора Рейгън и му приписваш събарянето на комунизма, не забравяй, че на един актьор репликите му ги пишат сценаристите. Рейгън имаше добри сценаристи, просто умело и с чувство произнасяше репликите си - Mr. Gorbachev, tear down this wall! Нищо общо няма това с родната действителност. Тук няма мозъчни тръстове, тук е България.

image xaxa 12:40 Вторник 06 септември 2011

аххаах,в един коментар-не,на един ред Америка и БГ кенефчето,хахах...хора от техния тип и бой-като Рейгън,и тукашните комсомолчета жалки!! хахахха...оня бил ликвидирал комунизЪма,тоя какво ще ликвидирва,кажи ,де?? Тя БГ си е опоскана и ликвидирана,ако не знаЙш!По-добре готов и подготвен от простия Хамериканец Роналд!хехех,от Искаро по-длибоко нема!!Оня свършил световния комунизъм,а туй комсомолче е кукличка на БГ ком.котила и комунизъм,другарче! А за Рейгън-нищо той самин не е съборил....просто комунизма се самосъбори от собствената си гнилоч!! От собствената си некадърност и античовещина...Ако питаш бая народ пък-ще кажат че Горбачов бил го направил,хахаха...блажени са глупците ...елементарни хора които на сложности робуват!

image Славчева 12:35 Вторник 06 септември 2011

Остана единствения обективен поглед, браво, и честит рожден ден ,макар и предстоящ! Желаят ти крепко здраве! Браво на Труд!

image блясбляс пляспляс 12:32 Вторник 06 септември 2011

научи елементарни неща бе Кевчо..коня не прави няколко хода напред..по твойта логика само царя не прави така..другите фигури-като коня-с един ход може няколко полета да изминат също,ахххах!брои се за ЕДИН ХОД! хабер си нямаш... оня 6 месеца бил спал в една кола,хха-в Хамбург,абе,през лятото ли спа или..? през зимата ?! който не Верва да иде да провери,хаха!И какво,наспа ли се..и какво стана,че вече не спиш..спря,а?! кажи си бе,честно чистниче,не се крий!Немецът бил повярвал,хахах..на каква база повярва,бе?!Изпит ли,къде работи,какво-спал по паркинги,чистач сигур бил,пък,воала-на ти милиончета да правиш алъш-вериш,а!!аман от олигофренски лафове..гаврят се само..ама и Кеворк ги дрънка едни...в общия хор,но по негов си начин...досега от толкоз пишувания единствения виновен разбрахме че е другаря Костуф..не и другите другари...Ама некрофилска работа-понеже бил Костуф труп-одим да се гаврим с трупа..те другите са светци и свети мощи,хахах..жалък БГ кенеф!

image Вероника 12:30 Вторник 06 септември 2011

Е, Белчев, то бива, то може, ама да сравниш една пленвя с Рейгън....

image белчев 12:25 Вторник 06 септември 2011

Потресаващо несправедливо и фалшиво!В САЩ през 1980 избраха за президент един кино актьор,Рейгън.За него,още по време на кампанията, имаше коментари подобни на горните, на Кеворк за Росен!Но онзи актьор/каубой ликвидира комунизма без нито един реален изстрел.И се оказа най харесвания в САЩ и света.Убеден съм,че Росен е къде по подготвен за силно начало от Рейгън и особено от Първанов.Пък и няма моралната обремененост на един укрит бивш доносник!Успех,Росене!

image Йоанна 12:23 Вторник 06 септември 2011

Ало, СЕМ-има ли те или си в мъглата. Какво казва законът за такива репортажи без знак "Платен" или "Предизборна хроника". Рошавия с папионката, нещо замлъкна. Преди години с хронометър мерехте секундите за изява на кандидатите, сега все едно телевизиите са на управляващите.

image wwewe 12:10 Вторник 06 септември 2011

комунисти,комсомолци..пионерите да се готвят..де са подготвени и приготвени,а БГ народа е...сготвен!! и изпапкан..ама още пуща сос,мизерника,хахах! как се става милионер...по време когато бяха Луканови зими и чудо...пратили го от Партията и му дали пара кеш по интернационално ком.линия...има си на Запад хора,дето гледат парата ,а не гледат комуняга,комсомол ли си...далаверата..па и тия западняци от ГДР и Щази да си били.. подставени лица...хахха.За пакинЗите ясно..кажи после кой те викна и за къв гл.мениджър те тури и най-важното-КОЛКО пара кеш ти бутна да купуваш и продаваш на воля?? Голяма ерудитност..така и баба може ,хахахах! С народната пара..!! ама баба няма нейната ,народна пара,а ТЕ! Жалки лилипутцовци от 65г. в БГ,но много вредни и престъпни...всичко-и корена и генезиса им са престъпни!! БАСТА..без мен..чао от Цюрих!

image летописец храбър 11:51 Вторник 06 септември 2011

Потресаващо! Ставаш все по-добър, Кеворк. Всъщност това е невъзможно.

image обектив 11:50 Вторник 06 септември 2011

Браво на Кеворк! Напипал е най-съществените моменти в характера на гербаджията Плевенлиев - послушание и безпределна благодарност към ББ. Остава ние,българите-глъоподаватели (електорат) да си направим правилните - от наша гледна точка-изводи .За себе си съм наясно - отварям си празния хладилник и там пише за кого да/не гласувам. Успех на всички !


Toto 2 10:50 Вторник 06 септември 2011

Хубавата политическа сатира е прекрасно удоволствие, но тук :"...Н. Младенов? За него истината ще дойде скоро от “Уикилийкс”....", просто ме заболя корема от смях.

image hdhaus 10:49 Вторник 06 септември 2011

Против ПЛЕВНЕЛИЕВ за президент съм, защото той е: ..... . Хайде, изброявайте!

image Почитател 10:45 Вторник 06 септември 2011

Невероятен нюх . Както винаги Кеворкян е ВРЪХ в журналистическата дисекция. ПОЗДРАВЛЕНИЯ, но какво от това като всички млади и зелени с промити от чалгата мозъци ще гласуват под строй. За циганетата - те вече така са пресирани от Цецко, че жалко за демокрацията. Дали някой от управляващата класа ще си вземе поука от написаното от Кево.

image mario 10:40 Вторник 06 септември 2011

браво на Kеворкян за критичността.наистина вече медиите се оливат да лижат борисов.такова нещо е просто ненормално и зомбирането на народа взема застрашителни размери.затова и Cемов,които уви единствен говори срещу престъпното управление на герб,е умишлено изолиран от медиите.другите кандидати - и да искат не могат да каят нещо смислено.ето как се нагласят изборите. 70% ефир за герб, 29% за другите много слаби кандидати и 1% за единствения сериозен опонент - семов.честито на плевнелиев - служебна победа в робска държава.герб вече на практика промениха конституцията като върнаха стария член 1

image ДКМС 09:54 Вторник 06 септември 2011

Плевнелиев е последния секретар на ДКМС над Благоевград, а ББ бе член на БКП по това време, както и Цецо. Та нищо ново под слънцето- "преоблякъл се Илия пак в тия". А Калфин, колкото и да не е за вярване- никога не е бил и не е член на БСП.. Направете си изводите...

image Жерав 09:46 Вторник 06 септември 2011

Защо пък да не очакваме същите евтини популистки трикове, като онези, които Бойко използва. Горкото сираче, мачкано от комунистите, и вижте го сега- свети отгоре по-ярко от Слънцето. Тези врели-некипели ги разправяйте на някое 3 годишно, макар че ако е циганенце, няма да ви върже. Всеки е изтикан от някого. Плевнелиев си казва, че без немеца, повярвал в него още би спал на паркинЗите (тази е думата използвана от бъдещия ни велик президент! ). Жал ми стана за Маргарита Попова. След като не успя да се пребори с корумпираните съдии се наложи да приглася в набързо скалъпеният тандем. Тя ще е в ролята на prep up на второстепенен актьор, от който не зависи кой знае какво. И все пак- изключително симпатични са, в сравнение с Йес госпойцата и незнайният й подгласник. Да са ни честити!

image Медиатор 09:38 Вторник 06 септември 2011

Все си мисля, че за успял и интелигентен човек, да те използват като марионетка не е добра част от cv-то. Вероятно се лъжа, сега е много модерно да си приближен отляво на The Big Boss. Нищо, че Цецко е винаги най-близо до сърцето му. Плевнелиев е велик, и както знаем- следващият ни президент. Дано успее да разбие малко тази клишираност на Дондуков 1.

image Watmark 09:34 Вторник 06 септември 2011

Интересно е защо дописникът питае такава ненавист към Плевнелиев? Сиротна, невинна ученичка, тайно влюбена в благодетел? Кеворк очевидно бърка последоварелностите. Не Плевнелиев се е натискал да бъде президент и ББ великошушно да му подарил тази възможност, както май излиза от писанието. Просто Плевнелиев бе единствената въможност на ББ след като селскостопанската техника се заигра в политиката преди време. Сиреч ББ не е благодетел на сиротника. Сиротника е спасител на ББ. Това че Плвнелиев е усмихнат, възпитан и не се репчи на този и онзи по телевизора не е минус. Това е правилото на нормалния свят. В света на Дочоолу и Гочоолу може би изглежа слабост. Спането му по паркинги си е негово преживяване. Защо да не го използва? Все пак не е получил всичко на готово като Сергея, Велчевите и Добрев. За Кунева и онзи гардероб с Гоцевия интелект подобно неглижиране е обяснимо - стрх. Но защо за дописника гроздето се оказва кисело не мога да се досетя. Сигурно властта за първи път излиза от контрол? Що ли?

image New Yorker 09:33 Вторник 06 септември 2011

В нашата любима татковина не е удачно да се изтъква, че някой е богат. От предългата тирада на БТВ онзи ден се разбра, че това е Човекът-Слънце, който има достатъчно пари да ни купи, и продаде, барабар с парцалите. В този момент чух проскърцването на поне два милиона чифта изгнили зъби. За сведение на щаба на Борисов, Плевнелиев и сие- българите НЕ обичат някой да е успял, богат, можещ и умен. Очаквайте поне 2 процента спад при следващите проучвания. Голям флоп на пиарите беше тази изцепка с къпането на тир-паркинг. Защото България и в момента бъка от хора, които пестят от вода и не се къпят. Пожелавам късмет на новият президент Борисов- ще му е нужен!

image Доцента 09:18 Вторник 06 септември 2011

Никой не прави иронично-комедийна драма от миналото на Плевнелиев. Но е редно пиарите му да знаят какво може, и какво не да се говори на пресконференция, обявяваща нечия номинация. Това не е кръжок за разказване на приказки, нито пък е латино сериал. Политиците ни трябва да знаят как да се държат на положение, хеле пък президента на окаяната ни република! Подкрепям написаното от Кеворкян.


Пак цвъкат Кеворк? 09:18 Вторник 06 септември 2011

Нагнилото одъртяло "Цвети" все умирисва форума. "Stoqn Stoqnov", "Аsen", откачалката с присвоеното велико име - "Sokrat" и сие, са зелените тлъсти форумни мухи, които пак цвъкат Кеворк. Какво ли друго могат?

image Красимир 09:16 Вторник 06 септември 2011

Умните мъже като Плевнелиев рядко се оставят да бъдат маши в нечии ръце-остава ни само да се запитаме защо му е на този симпатичен човек да е там, където е сега. Дано отговора ни хареса. Продължавайте все така,г-н Кеворкян.

image MM 09:14 Вторник 06 септември 2011

Ne moga da se saglasja, 4e ot "spane po parkingi na Zapad" trjabva da se pravi ironi4no-komedijna drama. Ot dosta godini rabotja v razvita EU strana, v kojato pristignah kato ikonom.emigrant. V BG trjabva6e da si pod ne4ie krilo, za da se utvardi6 na dadena pozicia. Ogromno be u4udvaneto mi kogato sled 3 mes rabota mi predlojiha po-visoka stepen i zapo4nah da presledvam me4tata si. Takova priznanie za truda i znaniata mi ne se e slu4valo v BG. Napulno razbiram Plevneliev i mu pojelavam sa6tata mu prisu6ta borbenost i adaptacia v polit-situaciite, b koito 6te se naloji pragmati4no da oceljava.

image Игнатий 09:13 Вторник 06 септември 2011

Не прочетох плювни по адрес на Плевнелиев. Трезв е коментара, имайки предвид навика на Борисов да се огражда с послушни хора. Да видим дали това птиче няма да отлети от кафеза обаче. Бояне- на това му се казва хеттрик, приятелю!

image ... 09:10 Вторник 06 септември 2011

Хах, отново точно в десятката! И малцина, които въобще са разбрали за какво иде реч..

image Боримечката 07:33 Вторник 06 септември 2011

Много тъжно, че спането по паркингите може да се изтъква като някакъв плюс. През това време други хора са учили, чели, бачкали в тежките БГ-условия, а сега кво - да се възхищаваме на гастарбайтерския манталитет?! И на това, че е понаучил някой и друг език, докато е превивал гръб пред немските чорбаджии?! Това ли му е визията за поведение в международните отношения, които са акцент в президентската работа? Кога ще чуем нещо за платформата на герберската двойка? Ех, въпроси... Кой да ги зададе - не и хора от сорта на Мира Янова-Радева, които избързаха да ни засипят с "внушителни" проценти, още преди да е пукнало топчето.

image Лада 07:28 Вторник 06 септември 2011

Отново брилянтен коментар. На мен също ми направи особено впечатление баснята за спането по паркингите - а може да е истина. От всяко положение имидж-мейкърите на Плевн. трябва доста да поработят. Не се ръсят подобни глупости безнаказано. Всеки нормален човек ще си каже: Абе тоя голям оръфлек бе! Как така става милионер? Има нещо гнило тук. Мирише ми на магуро-мутризация. За мен истината е най-вече в очевидната липса на кадри в ГЕРБ. Както са тръгнали, можеха и Лъчо Мозъка да издигнат, ако не се беше олял толкова явно. Нали няма значение кой ще е кандидатът, щом бате ББ е рекъл така!

image Баце 05:17 Вторник 06 септември 2011

100% e прав!

image vts 01:43 Вторник 06 септември 2011

Фрази като тази за паркингите не вървят вече. Дори в САЩ. Спомнете си кандидат президентката кампания "08 - Хилъри стана за смях, след като многократно описваше визитата си в Босна в началото на 90-те. Как тичала по пистата под дъжд от куршуми :) Изобличиха я. Дори се наложи сам Бил да смотолеви, че жена му е над 60 год. и се е пообъркала. Друг кандидат проглуши ушите на хората за тежкото си детство и баща, превиващ гръб в текстилната фабрика. Оказа се, че по между речите и подкрепян от болната си от рак съпруга, говедото е харчил кампанийни пари за любовницата си; тя роди дете от него; и обсъждали кой оркестър ще им свири на сватбата слeд като съпругата умре!!! НЕ им вЕрвам на подобни популисти!

image БЪЛГАРКА ОТ ЧУЖБИНА 10:51 Понеделник 05 септември 2011

Да се надяваме, че по телевизиите няма да има вече такива безкрайни репортажи- за когото и да е. Това не прави добра услуга на кандидатите. Що се отнася до изборите, мисля да не гласувам за президент- за кмет и парламент не гласувам принципно. Не е честно, след като не живея в БГ. По същата причина мисля да не гласувам и за президент вече. Просто наистина мисля, че не е честно.


Бачо Ангелов 10:31 Понеделник 05 септември 2011

"Американското възпитание изключва от ценностната му система подобна подлост". Напротив, напротив, господин Кеворкян, предполага такива подлости, за които с българското си възпитание можем само да подозираме.

image Йордан 10:27 Понеделник 05 септември 2011

Определено Кеворкян е над тъпотата заливаща електронното пространство. Не съм съгласен с всичките му размишления и разсъждения, но и да не е прав, факт е, че пише увлекателно. Според мене малко се увлича по френския стил,но и в това има чар. Дерзай, Кеворкян, но не променяй позициите си, защото ,повярвай, ще губиш.

image Боян 10:18 Понеделник 05 септември 2011

Е, хайде сега, случайни неща няма на този свят. Както и безплатен обяд, за което тънко намеква Джорджи. Да се замислим обаче докъде ще стигне Биг Чичо. Президент, премиер, и кмет едновременно. Голям, троен джакпот за една толкова малка и бедна държавица като нашата. Кой обира парсата накрая, и колко балъци ще се хванат на хорото този път?

image Maradona 10:17 Понеделник 05 септември 2011

Светля ВИтков ще е президен свиквайте с това!хахахахаххахаха

image Джордж 10:16 Понеделник 05 септември 2011

А не спечели ли Бойко изборите именно благодарение на тази прилика с Тато? Прав е Кеворкян, незнайно защо подскачат някои от кликата на вечно онеправданите.Номинацията на Плевнелиев беше като предизвестеният обяд- вкусен, но и донякъде втръснал.

image Анета 09:54 Понеделник 05 септември 2011

Интересно дали Плевнелиев ще прочете материала Ви,г-н Кеворкян.

image Коста Костов 09:49 Понеделник 05 септември 2011

Кеворк е познал, но не съвсем. Достатъчно е да се цитира самият Плевнелиев, който е говорил пред сп. "Тема" през 2006 г.: "Аз съм БЕЗКРАЙНО гъвкав човек. По образование съм компютърен инженер, СЛУЧАЙНО попаднал в строителството и инвестиционния бизнес, БЕЗ да съм учил за това...Имам около себе си стотици строители и съм управител на строителна фирма, НЕРАЗБИРАЙКИ самия процес строителство. В инвестиционната фирма имам около 20-30 служители, БЛАГОДАРЕНИЕ на които взимам решения за стотици милиони инвестиции, БЕЗ да съм учил нищо подобно... Имам КЪСМЕТА да работя с уникални специалисти като моя шеф г-н Шефер, който ми даде идеята за бизнес парка и ме подкрепи...


Борман 03:45 Вторник 06 септември 2011

йдааа,един го сравнява с Рейгън..друг-с Хитлер,изтрешял народ,хехе! Ганьовци,не се пънете и тупайте у гърди с поредния дървар български,с поредния лилипутьовец,слуга и ятак! Много ви е ситен дребосъка...планктон!Иска ви се,ама не става,не може! Уж по белия свят одят изнаят..пък такива дупки у главата?! я кацете спецове,какъв е бил стандарта на цивот при партайгеносе Хитлер? Информирайте,де! втора световна,превъоръжаване,евреи..ДРУГО??Ком.лафчета за подпалвача на света,хахха..а др.Сталин е най-мирния чиляк..само дето го превариха! После 50г.комунизъм половин Европа! Задето бихте лошия с мустачките..сега торите обилно европейската нива със световна сган отвсякъде..за какво ви е комунизъм да я съсипе..вий,ТЕ ще я досъсипят! Ама БГ нивата е най-наторена с ком.тор..буренак,и току някой гущер или змия изпълзят!

image ГЕРБ 01:59 Вторник 06 септември 2011

По несмислена статия на г-н Кеворкян не бях чел! Явно сте остарял вече г-н Кеворкян до този момент ви се възхищавах,ама вече ме изгубихте като читател на вашите простовати анализи...

image Колев 01:46 Вторник 06 септември 2011

Кеворк, не минаги съм съгласен с теб. Този път обаче - БРАВО!

image Ганчуууу 01:44 Вторник 06 септември 2011

Уважаеми , г-н Кеворк! Обяснете, моля - ясно и простичко да е - да се прехласваме ли сега по Борисовия Бойко, че е втори Живков или да се плашим! Щото ако речта и усетът му да напипва тона и езика на бърборенето, били велика даденост, то не ви ли мирише зловонно на Хитлер и Гьобелс? И на тях им идеше отръки да яхат стадото с напоителни и мъжкарски речи, пък накрая знаете как и къде свършиха! И още нещо - репликата ви, че телевизиите му отделят /в ползу Плевналиев и Попова/ огромно слугинско време за безплатна реклама, не внушава ли категорично, че става дума за абсолютен тоталитаризъм ала Ким Ир Сен и Енвер Ходжа! Ако питате, този слугинаж е безобразие за държава, която била демократична. Демократична - ама друг път. Дето казва презрений от вас твърде умен според мене човек като Цветозар Томов, добре, че не сме в 30-те години. Е, тогава нямаше да Живков 2, а Мусолини и Сталин, взети заедно.

image yyy 01:11 Вторник 06 септември 2011

Напротив,летописец,напротив!! Раша и ЮЕСЕЙ,Рейгън и Горбачов не могат се опря на БГ комунокомсомолците! ония,какво-да съборим,да махнем стеничка някаква,а тия ,БГ богатирите-те ..абе "Градим България"!! хахахах Къде е събарянето...къде е градежа!! великани,ГРАМАДА-не по Вазов..а по томовете на др.Живков! Лилипутчета-поцелуйковци и на Рейгън и на Горби,ама ..айде де!Абе,др.Боков няма ли да издава томчета?! що изостава и се дава така??!! Да обясни ИНТУИТИВНОТО с думи прости- кое как е- в "новото" време! И как ЩЕ БЪДЕ! хахахаЗащо оставя народа да тъне в неведение и непросвета??Трябва да се полива тая нива народна,тая почва,инак буренак фаща,хахах! че плъзват и змии и гущери,хаха! ГРОТЕСКА...ПАРОДИЯ..ФАРС!!

image svoi 01:11 Вторник 06 септември 2011

Този път четох статията на К.К. с лекота. Той има навика да пише излишно усложнено, с много разхвърляни препратки , а пък за цитатите да не говорим. Те направо са му слабост, необяснимо защо.Сякаш не е достатъчно К.К. да изкаже мнение, трябва задължително Конфуций или Горбачов да са го потвърдили. Тук обаче тези "драперии" са сведени до минимум и мисълта е чиста. Зад небрежността на думите му /съзнателно използвана/ се крие една голяма претенциозност за истина.Това ми харесва. Напълно споделям написаното и за Борисов и за Плевнелиев. Трябва повече журналисти да пишат за политиците откровено и задълбочено. Но за това се изисква ум и характер.Омръзна ми да чета елементарни дописки и скучни размишления. Ц. Ризова в последното си предаване беше толкова глупава и услужлива, че направо мен ме хвана срам да я слушам, незнам как Борисов се е чувствал до нея. Никой не харесва лакеите. Така че, радвам се за К.К, явно е бил във форма.

image wwwww 12:57 Вторник 06 септември 2011

"Това е безстрашният лай на булонката срещу немската овчарка." От една страна-уж ласкаво за булонката-и тя е куде все пак,но от друга-колко е малка и жалка-пред овчарката,хаха!Великия Боко,едър,як..и ония,слабаци,дребни,слабички,а? hahahhaha..еййй,така ли,някои са овчарки,,други са червеи ,рая,нали..да живеят овчарките и..овчарите! И гегите им най-вече,хаха! Живков ..Боко..ама кой е по-великия,по-големия,кажи да се ориентираме? Даскала или ученика,ахха? интуитивен бил..егати хвалбите ,па и другите неша-голяма почит и слава,бе-откъде ги взимате и намирате?! ТРАГЕДИЯ!! КЛОАКА!!

image ДКМС 12:51 Вторник 06 септември 2011

Ало, Белчев- разбира се че е отлично подготвен Росенчо. Защото е кадър на ОК на ДКМС Благоевград, а ОК и ЦК на ДКМС организираха много школи, семинари, конференции и т.н. за квалификация на кадрите си. И ББ е добре подготвен- знаете ли в колко партийни учебни години е участвал и школи бившият офицер от МВР Бойко Б. Ето и резилтата- това са последните възпитани и обучени от ДКМС и БКП кадри. След тяхното поколение- само чалга и мрънкане.. Този Калфин не е член дори на БСП, така че е без никакъв организационен опит и въобще не е морално и идеологически подкован от сериозни организации като ДКМС и БКП, за разлика от Росен и Бойко.

image летописец храбър 12:44 Вторник 06 септември 2011

белчев, когато хвалиш актьора Рейгън и му приписваш събарянето на комунизма, не забравяй, че на един актьор репликите му ги пишат сценаристите. Рейгън имаше добри сценаристи, просто умело и с чувство произнасяше репликите си - Mr. Gorbachev, tear down this wall! Нищо общо няма това с родната действителност. Тук няма мозъчни тръстове, тук е България.

image xaxa 12:40 Вторник 06 септември 2011

аххаах,в един коментар-не,на един ред Америка и БГ кенефчето,хахах...хора от техния тип и бой-като Рейгън,и тукашните комсомолчета жалки!! хахахха...оня бил ликвидирал комунизЪма,тоя какво ще ликвидирва,кажи ,де?? Тя БГ си е опоскана и ликвидирана,ако не знаЙш!По-добре готов и подготвен от простия Хамериканец Роналд!хехех,от Искаро по-длибоко нема!!Оня свършил световния ко



Тагове:   браво,


Гласувай:
2



1. apostapostoloff - Бойко приличал на Живков?!
06.09.2011 16:39
Стига глупости! И 100 години да управлява Бойко, той дори няма да може да измаже това, което Живков построи.
цитирай
2. diadomik - Е, все пак - нека опита!
06.09.2011 17:00
Нали сега се строи... Има желание да направи нещо... А и условията са други, нека не забравяме обстановката, в която живеем...
цитирай
3. emil60 - Бре, бре!
15.10.2011 20:37
Нищо особено
цитирай
4. анонимен - maverickmoneymaking you can easily rake in $11, 917 per month
06.02.2012 05:55
Hi, This just came across my desk and I had to pass it on to you ASAP…
Internet multi-millionaire Mack Michaels has a few new positions available right now…
If accepted you can easily rake in $11, 917 per month starting from scratch.
==> http://www.maverickmoneymaking.info/maverick.html
Once you’re accepted just follow the training Mack gives you. It’s really quite simple…
Learn how Mack went from not being able to afford Christmas gifts to a millionaire lifestyle and how you can too!
BUT…
Due to the extremely high level of Hands-On time Mack spends with every new member he has to limit the number of positions that are open.
Right now there are only 2 available in your area. If you’re interested you should move quickly.
==> http://www.maverickmoneymaking.info/maverick.html
Your Friend, – Mike
цитирай
5. анонимен - RonsAffoxen
21.10.2012 19:14
<a href=http://allbestedmeds.com/compra-avana-italy.html>avana</a> Men who have a it for a while treating high blood pressure. http://allbestedmeds.com/acheter-avana-france.html - avana avanafil a medication for nitrates for angina avanafil 2012 For most individuals can produce an erection heart attack by exaggerating. http://allbestedmeds.com/compra-avana-italy.html avanafil 95 and is slightly April 29 target date or ED in the. I take a pill if you are allergic well as Viagra while producing less low blood you shouldnt start taking.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: diadomik
Категория: Забавление
Прочетен: 129492
Постинги: 54
Коментари: 130
Гласове: 206
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930