Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.02.2012 22:03 - Голяма работа и е голямата работа!
Автор: diadomik Категория: Забавление   
Прочетен: 1318 Коментари: 0 Гласове:
0



Сугарев спъна прокурора Росен Димов за ВКП Четвъртък, 2 Февруари 2012


image Росен Димов
Прокурорът Росен Димов се прости с мечтата си да стане част от Върховна касационна прокуратура. Не го пожелаха другарите му от Висшият съдебен съвет. Прът в колелото на кариерата Димова тури Открито писмо до ВСС на общественика Едвин Сугарев.

Неотдавна той описа някои случки от биографията на Димов, свързани с пари, съмнителни сметки в Гърция и водено дело по този повод в южната ни съседка.

Въпреки, че Росен Димов имаше пълната и безрезервна подкрепа на главния прокурор Борис Велчев за новия пост, това не му помогна. Не бяха достатъчни и горещите препоръки на членовете на ВСС Светла Данова и Радка Петрова.
Кандидатурата му бе предмет на едночасово обсъждане. То завърши с 10 гласа „за” от нужните минимум 13 такива. Седем члена на ВСС гласуваха „въздържал се”, а трима категорично против. Въздържалите се всъщност показаха, че са срещу Димов, но го изразиха по възпитан начин, коментира за Фрог нюз висш магистрат. Още в началото на процедурата Вельо Велев заявил, че е редно да се обсъди писмото на Сугарев, касаещо нелицеприятни епизоди от многообразния живот на магистрата, дълги години подвизавал се в Пловдив. Според Велев колегата му Димов не притежавал нужните морални и нравствени качества за Върховна касационна прокуратура. Той допълнил, че много от фактите около „гръцката афера” са известни, но финалът се губи в мъгла.

Главният прокурор Велчев на свой ред оттеглил предложението си Росен Димов да даде обяснения по писмото на Сугарев. Причината е, че нямало такава процедура в подобен конкурс. Запознати коментират, че Димов е бил подготвен с аргументи и факти да срази обвиненията и да докаже, че е достоен за поста. За съжаление не получил този шанс.

В момента той е командирован във ВКП, но не е ясно докога може да е в такова „висящо” положение, което създава известно напрежение сред останалите магистрати. Зли езици дори подхвърлят, че Димов бил получил служебно жилище в София на символичен наем, което още повече настройвало колегите му. Но това били недоказани слухове. От друга страна очевидно Росен Димов е много ценен кадър и Борис Велчев ще направи нужното да му създаде условия за работа, за да е полезен на Родината в борбата срещу престъпността. Димов е доблестен и смел борец срещу мафията, хвалят го негови приятели.

На мястото на Димов беше избран следващият в списъка по успех - Юлиана Кацарова - Чорбаджиева.

Запознати със събитията твърдят, че Росен Димов имал намерение да съди Едвин Сугарев за клевета. Същото преди няколко дни обеща и Алексей Петров-Трактора, основен обвиняем по делото "Октопод".


Тагове:   леле,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: diadomik
Категория: Забавление
Прочетен: 129149
Постинги: 54
Коментари: 130
Гласове: 206
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031