Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.06.2011 16:58 - И сега - малко предистория за предишния постинг:
Автор: diadomik Категория: Забавление   
Прочетен: 6598 Коментари: 29 Гласове:
-1

Последна промяна: 26.06.2011 17:51


"Олимпик Тетевен" отключил конфликта между Сокола и Трактора Сряда, 22 Юни 2011

A+

A-

   image Петров искал да отцепи помаците от ДПС и да ги контролира сам





Прокурори и следователи са провели специално проучване на взаимоотношенията между Ахмед Доган и Алексей Петров - къде се пресичат, в какви зависимости са били, кои са отключващите моменти за неприкритата им ненавист. Изследването им е започнало, след като по искане на Бойко Борисов бе възобновено делото за смъртта на Ахмед Емин. За целта специално били разпитани няколко души от близкото обкръжение на Трактора и Сокала, които са посветени в делата им.
Първата засечка между двата остри къмъка датира от средата на 90-те години.

Тогава лидерът на ДПС е поканен да стане член на управителния съвет на футболен клуб „Олимпик – Тетевен”, контролиран от месни босове в планинското градче. Сокола се вживява в новата си роля и започва почти всяка седмица да отсяда да по два-три дни в Тетевен, където темата за възхода на отбора е съчетана с яки купони и уреждане на бизнес схеми с предприемачи от района. От тогава датират и топлите връзки на политика с известния в района мафиот Алдо, който по-късно стана клиент на прокуратурата и МВР.

Появата на Сокола в Тетевен вбесило Трактора, за който неофициално се знае, че контролира района, защото от там е родът му. Алексей Петров публично твърдял, че не иска помашките лидери в страната да се забъркват с ДПС и общността да става зависима от Доган. С машинации на баретата Петров отборът „Олимпик” бил разтурен и слят с „Берое”. Сокола бил бесен от тази груба намеса и често реагирал бурно: „Кой е този бабаит, дето се прави на тартор?” За тази остра неприязън между двамата свидетелства и бившата дясна ръка на турския лидер Осман Октай. С идването на власт на Тройната коалиция Доган налага свой човек за областен управител на Ловеч, в чийто административен обсег е и проблемният Тетевен.

Така успява да изтласка от административната власт в района всички хора на Трактора, да смени модела, и да постави свои. Това вбесило честолюбивия доцент по икономика, който вече бил влезнал под кожата на Сергей Станишев. Назначението на Петров официално в ДАНС и големите правомощия, които получил, стартирали конспиративните му разработки срещу Доган и компания, които трябвало да бъдат показани като корумпирани и лошите в Тройната коалиция.

Мария Николаева


А сега и отговор на въпроса "Коя е |Мария Николаева", според както сочи интернет-науката&
"Обикновените герои" - надежда на българската журналистика от Биволъ Четвъртък, 16 Юни 2011 21:16 4268 посещения

Откъс от книгата на Ева Жоли и Мария Малагардис “Обикновени герои (книга за надеждата), подготвена от ИК “Фама”. Материалът е на Е-вестник

“Много държави си имат мафия. Но в България мафията си има държава” – това заглавие се появи на първа страница на “Интернешънъл Хералд Трибюн” на 17 октомври 2008 г. С риск за живота си неколцина български журналисти се опитват да разобличат криминализирането на държавата.

Когато отива с двамата мъже в коридора, Мария Николаева не подозира нищо. Онази сутрин непознатите се представят в кабинета й. Двама усмихнати, непринудени мъже. Искали само да разговарят с нея, “но насаме”, настояват те. Защо да се тревожи? Мария е журналистка, а разни хора непрекъснато искат да говорят с представители на пресата. Затова младата жена им предлага да излязат в коридора, за да поговорят настрана от колегите й.

Ала там тонът на разговора изведнъж става друг. “Нали знаеш какво се случва на момичета като теб? Искаш ли и теб да те залеят с киселина?”, прошепва единият мъж, като грубо я стиска за ръката. Мария се развиква и двамата нападатели начаса избягват. “Все пак успяхме да запишем номера на колата им. Съобщихме на полицията, но предварителното следствие не стигна доникъде. Това изобщо не е изненада. В България все така става”, добавя Мария и свива рамене. Тя е красива и сексапилна жена, червенокоса, на трийсет и пет години. Погледът й искри, а луничките й придават вид на момиченце. Усмихва се често, докато пие кафето си в паузата между две цигари в голата стая, която служи за кабинет на главния редактор.

imageМария вече работи в “Експрес” – софийски всекидневник таблоид. След отправените й заплахи седмичникът, в който работела тогава, сметнал за необходимо набързо да я уволни. Въпреки че Мария била заплашена именно заради работата си. Заради разследването, което наскоро била публикувала на страниците на вестника. Младата жена разкрива скандална афера с незаконни строежи в природен парк – на теория защитена зона. В статията си тя обвинява местни влиятелни личности, до един членове на партиите от управляващата страната коалиция.

Точно там е проблемът – тези написани черно на бяло имена, които без заобикалки разкриват как политици участват в злоупотреби. Единият от заплашилите я мъже є казва съвсем недвусмислено: “Има близки до някои партии хора, за които не може да се говори. Би трябвало да го знаеш…”. А после споменава за киселина – също пределно ясен намек. Вече има случай на залята с киселина и обезобразена журналистка. Защото била прекалено любопитна и пречела на нечии високопоставени интереси.

В продължение на повече от месец след инцидента Мария живее в страх. “Обземаше ме неясен ужас, когато трябваше вечер да се прибирам сама. Не исках децата ми да играят на улицата”, спомня си младата жена.

Всичко това се случва през 2007 г., а впоследствие тя си намира друг работодател, който явно не разполага с много средства. Редакцията на вестник “Експрес” * сякаш се намира в Третия свят. Състои се от поредица оскъдно обзаведени стаи, в които журналистите държат преносимите си компютри върху олющени дървени маси, напомнящи училищни чинове. Мрачните унили коридори са задръстени от купища завързани с канап вестници. Но Мария е доволна. Тук поне тя може отново да разследва, да описва други случки за присвояване на средства, за престъпно съучастничество между политици и трафиканти, “да се опитвам да си върша работата”, казва тя.

На практика в България вече само журналистите вършат тази “работа” – да разкриват стремително растящата корупция, която дърпа надолу икономиката и изяжда ресурсите на най-бедната страна в Европейския съюз. Дори помощта на Брюксел се изсмуква от фирми, служещи за параван на мафиотски босове, често недосегаеми поради твърде близките си отношения с властта. Правосъдието мълчи, а полицията понякога е техен съучастник. Малцина дръзват да назоват публично хората, отговорни за този грабеж. Само няколко неправителствени организации и шепа смели журналисти показват какво се крие зад огледалото на измамната привидност.

По време на събитията около падането на Берлинската стена Мария е още тийнейджърка. Като всички българи и тя помни надеждите, породени от вятъра на промените, и новото усещане за свобода. Ала двайсет години по-късно, макар страната да е член на Европейския съюз, никой в България не се залъгва. Нито парите, нито властта са сменили наистина притежателите си. Но пък с отварянето на границите и присъединяването към Европейския съюз възникват нови източници на печалба, нови договори свързват политическата власт и всеизвестните трафиканти.

В голия кабинет в редакцията на “Експрес” до Мария седи фоторепортерът Емил. Малка обица на ухото, маратонки и жилетка с многобройни джобове – петдесет и пет годишният Емил има вид на човек, който не се дава лесно.

Отразявал е много конфликти – Румъния, Афганистан, Косово… “Но за пръв път ме събориха на земята и ме биха именно в собствената ми страна”, възкликва той. Това се случва пред съда през февруари 2008 г. Емил иска да заснеме един “биг бос” на мафията, българска знаменитост, дошъл да свидетелства в рамките на съдебен процес. Ала на присъстващите полицаи никак не се нрави желанието му да обезсмърти необичайната в крайна сметка сцена – кварталът е отцепен като при посещение на държавен глава, а силите на реда действат рамо до рамо с частната охрана на мафиота.

Има снимки, които красноречиво показват същинската природа на властта. Полицаите се нахвърлят върху Емил, сякаш да заличат собствените си компрометиращи действия, да заличат опасните връзки между хората, призвани да защитават гражданите, и ония, които ги ограбват.

Мария познава добре подземния свят на тези новопоявили се гангстери. Вече е писала статии за Таки с истинско име Христофорос Аманатидис, трийсет и пет годишен – човек, за когото се твърди, че владее кокаиновия пазар в София. Често го виждат из града как демонстрира самочувствие по барове и нощни заведения, следван от кохортата си бодигардове. Но малцина се осмеляват да кажат какъв всъщност е Таки – наркотрафикант, превърнал столицата в запазена територия, без ни най-малка реакция от страна на полицията. Преди няколко години Мария дори е задържана незаконно от друг наркобарон с прякор Клюна.

В България съществува обичай големите мафиоти да се кръщават с екзотични прякори като Черепа, Доктора, Пашата… Да се свърже действително име с общоизвестен прякор е винаги опасно занимание. Ако разкриете незаконните дейности на тези нови кръстници, в повечето случаи ще си навлечете неприятности.

Например Антон Милтенов, иначе казано Клюна, хич не харесал факта, че Мария му посветила цяла статия. Под претекст за право на отговор иска да се срещнат, а щом тя идва, веднага я затваря в една стая и цяла нощ я заплашва със смърт. Ала малко по-късно през 2005 г. не тя, а Клюна бива убит. Докато една вечер си седи на откритата тераса на популярната кафе-сладкарница “Джимис” на улица “Ангел Кънчев”. До тротоара се приближава кола, от нея изскачат мъже и стрелят по Клюна и злощастните му събеседници. Поредното разчистване на сметки. Нима не се говори, че Клюна е наследник на Константин Димитров – Самоковеца, друг наркобарон, и той застрелян от упор, в самия център на Амстердам на 6 декември 2003 г.?

***

“Само натиск от Европа може да промени положението. Това е единственото нещо, от което се страхува системата”, настойчиво твърди журналистът Асен Йорданов. Този ден той е пътувал пет часа и е дошъл в София само за да се срещне в българската столица със специалния пратеник на “Репортери без граници”. Наистина, днес френската НПО е една от малкото организации, които се борят в защита на българските журналисти, а и открито говори за мафиотизирането на държавата.

Самият Асен живее в Бургас – курортен град на брега на Черно море. Ако в София е трудно, в провинцията положението е направо безнадеждно – там животът е оплетен в истинска мрежа от взаимни съглашателства между местни политици, които обядват на една маса с мафиотски босове. Един затворен свят, в който всички се познават. Асен се е научил да не се доверява, да крие документацията си и така да избегне твърде своевременните “кражби с взлом”. В него има нещо от готовността на воина, има едно особено присвиване на юмруците и очите, които загатват за безбройните пречки пред решения да разкрие пипалата на корупцията, обхванала по думите му всичко – “от кварталния полицай до върховете на държавата”.

Вече години наред този четирийсет и четири годишен журналист, син на известен български поет, се интересува от порочните връзки между властта и различни мафиотски групировки.

Днес вече няма постоянна работа. Ала той е съавтор на Мария Николаева в разследването й за незаконните строежи в природен парк “Странджа”. Същото това разследване, заради което Мария бива заплашена. Асен обаче продължава да рови и във връзка с други строителни проекти “със закупени за жълти стотинки парцели на Черноморското крайбрежие, които в действителност струват цяло състояние”, подчертава той. Журналистът все още е по следите на офшорните фирми и на връзките на един министър с международна престъпна мрежа, когато на свой ред става жертва на нападение.

Вече е свикнал със заплахите. С позвъняванията, с писмата – “такива писма, от които ви хваща безсъница”, казва той. Но на 10 декември 2007 г. натискът става по-осезаем. Нея вечер Асен се прибира към дома си в Бургас. Както си върви по улицата, внезапно пред него изскача мъж с голям нож в ръка. Нанесеният веднага удар му порязва корема. Асен тренира усилено карате и успява да надвие нападателя, а после го принуждава да пусне ножа. Но в същия момент върху гърба му се стоварва метален лост – в схватката се включва втори мъж… Нападателите – не толкова смели или не толкова мотивирани колкото онези, които няколко месеца по-късно ще се нахвърлят върху Огнян Стефанов – накрая бягат… Ала Асен Йорданов много добре разбира, че това е “предупреждение”.

Австрия, Ирландия, но и Габон… – в разследванията си на политико-мафиотското лоби Асен Йорданов често попада на нови следи, които го отвеждат извън страната. “Европа трябва да си даде сметка, че раковото заболяване, наречено българска корупция, произвежда метастази и ще я зарази, ако не се направи нещо”, подчертава той.

През лятото на 2008 г. Асен, разбира се, с радост посреща изтеклия в българската преса поверителен доклад на ОЛАФ – европейската служба за борба с измамите. Като че ли Брюксел най-сетне се пробужда от дълбокия си сън! И вече не се надява някакъв “благотворен” кръг да прогони бесовете на България! Защото следователите от ОЛАФ не си поплюват, а без заобикалки описват една подкрепяна от държавата хищническа система. И за първи път говорят с имена, ясно посочват конкретни виновници.

На прицел в доклада са двама български “бизнесмени” – Марио Николов и Людмил Стойков. Те са обвинени в създаване на “престъпна мрежа от петдесет български фирми”. Но тази мрежа включва и “различни компании, регистрирани в Европа или в офшорни зони”. От самото начало ОЛАФ изказва подозрение за “съучастие на българското правителство” – единият бизнесмен е смятан за основен спонсор на предизборната кампания на настоящия президент.

В какво точно са обвинени двамата съдружници? “Укриване на данъци, присвояване на субсидии, пране на пари и подправяне на документи”, изрежда в доклада си ОЛАФ и припомня, че преди присъединяването на България към Европейския съюз същите двама бизнесмени с толкова височайши връзки са замесени в схема за износ в Европа, и в частност във Франция, на заешко месо от Китай, което с фалшиви удостоверения бива представяно за аржентинско производство… А докладът на ОЛАФ е само първият изстрел.

Следва безпрецедентно за ЕС решение – през лятото на 2008 г. Брюксел за пръв път в историята на съюза замразява финансиране на новоприсъединила се страна членка. Така София е лишена от над 800 000 000 евро, докато не покаже някакъв напредък в борбата срещу корупцията и отклоняването на европейските фондове.

Но Асен знае, че това не е достатъчно. Знае как в отговор на критиките властите непрекъснато обещават да вземат нови и нови мерки – нови и нови предписания, които най-често само външно наподобяват лечение.

Например в началото на 2008 г. на журналистите е представена ДАНС. Това е абревиатура на Държавната агенция за национална сигурност. Тя е създадена вследствие на поет пред Брюксел ангажимент – официално ДАНС трябва да почисти авгиевите обори. Да се бори срещу корупцията в държавната администрация, и по-точно в Министерството на вътрешните работи, обвинено в сътрудничество с мафията.

Десет месеца по-късно, през октомври 2008 г., разкритията относно “разработката “Галерия” показват, че ДАНС се занимава предимно с подслушване на журналисти и депутати… “Това е една напълно дискредитирана институция. В София всички знаят, че повечето от работещите в нея са бивши служители на комунистическите тайни служби”, ядосва се Асен. За пореден път миналото изплува на повърхността.

Превод Мариана Широва-Симандре




Тагове:   Мария,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - You cannot make money if you quit early!
21.09.2011 22:51
Hello guys,

My impressions are that almost all people who want to make money online are simply not persistent and quit after a few attempts, before even succeeding to set things right...
Unfortunately this is the situation but it is fortunate for the rest, who do not quit and finally succeed to make money, some of them - a lot of money...
It is up to you and noone else...
One of the easy ways to make money online is Forex trading - here is one of the best sources to read about it and set everything right in minutes or a couple ofhours so you can start making money - but remember - it is up to you!
Buy an inexpensive <a href=http://www.born-fx.com>Forex robot software</a> and open an account with a broker online - then be patient and do not quit early! <a href=http://www.born-fx.com>Forexpros</a> do make a lot of money, but it takes some guts to be one!

Good luck, guys!
цитирай
2. анонимен - Деревянные дома строительство
19.12.2011 02:03
Брус - основной материал строительства компании "КО-брус".

Mы строим <b><a href=http://www.ko-brus.ru/?session=q8Rp1EAcE4O7Ao8inBuBXayQWq>Деревянные дома строительство</a>
</b> бани и коттеджи в Москве и Московской области. В производстве только стройматериалы из высококачественного северного леса Костромской области.

На сайте присутствует каталог, в котором представлены типовые проекты деревянных домов и бань.

Если у Вас нет на участке готового фундамента <b><a href=http://ko-brus.ru/galereya-foto/bani-iz-brevna-foto>Бани из бревна фото</a>
</b> мы с радостью возведем его Вам за короткий срок любой формы и сложности.
цитирай
3. анонимен - Торрент трекер
18.01.2012 05:12
Данную веб-страницу рекомендуют пользователи Моего Мира. Подробнее 187; Наш торрент трекер бесплатный и скачать фильмы можно через torrent всем Случилось torrents.ru. <a href=http://rus-torrents.ru>torrents.ru бесплатно.</a> 17 дек 2011. Скачать BitTorrent. BitTorrent — бесплатная программа для обмена файлами TorrenzZ - Современный торрент трекер, где можно скачать фильмы, игры, Скачать игру (67.81Mb). <a href=http://rus-torrents.ru/viewforum.php?f=160>Скачать игру (37.79Mb).</a> помощью нашего сайта можно найти список популярных фильмов и Игровой портал нашего торрент трекера. Подфорумы: •Правила трекера • Новые фильмы 2010 лучшая организация и скачать фильмы 2010. <a href=http://rus-torrents.ru/viewforum.php?f=5>Новые скачать фильмы.</a> Сайт любителей кино: новинки кинопроката, рецензии фильмов, плейлисты, Качай торренты без регистрации и рейтинга. Главная. Статистика. " Бесплатно скачать торрент книги. <a href=http://rus-torrents.ru>Скачать торрент файл.</a> На торрент трекере Вы можете скачать бесплатно и без 24 сен 2011. Здесь вы сможете найти правила, инструкции, ответы на часто задаваемые rutracker переехал на org. <a href=http://rus-torrents.ru>Что с rutracker.</a>
цитирай
4. анонимен - Thanks
23.01.2012 10:27
[img]http://www.kolobok.us/smiles/he_and_she/girl_smile.gif[/img] [img]http://www.kolobok.us/smiles/he_and_she/girl_wink.gif[/img]
--
[url=http://ficd.ru/songtext.html]тексты песен[/url] [url=http://onlinevse.ru/]видео приколы[/url]
цитирай
5. анонимен - thanks !!
08.02.2012 09:56
Данная тема уже создавалась и была удалена. Вы опять создали?
--
[url=http://pornokontact.ru/]порно форум[/url]
цитирай
6. анонимен - thanks !!
09.02.2012 23:24
Данная тема уже прежде создавалась и была удалена. Вы снова создали?
eng The given theme already was created and has been removed. You have again created?
--
[url=http://pornokontact.ru/]порно портал[/url]
цитирай
7. анонимен - thanks !!
10.02.2012 01:14
Данная статья уже когдато создавалась и была удалена. Вы снова создали?
eng The given theme already was created and has been removed. You have again created?
--
[url=http://pornokontact.ru/]порно сайт[/url][url=http://fianm.ru/]сочинение[/url]
цитирай
8. анонимен - thanks !!
11.02.2012 22:30
Данная тема уже однажды создавалась и была удалена. Вы ещёраз создали?
eng The given theme already was created and has been removed. You have again created?
--
[url=http://pornokontact.ru/]порно бесплатно[/url][url=http://shockeds.ru/avarii/]аварии[/url]
цитирай
9. анонимен - xrumdb.ru
08.03.2012 08:27
[url=http://xrumdb.ru/]Service bases for XRumer.[/url] The cost of access $ 20. We accept: PayPal,AlertPay,MoneyBookers,YandexMoney,WebMoney,WesternUnion,Qiwi. => http://xrumdb.ru icq: 6270437
цитирай
10. анонимен - payday loans online 636 10899
18.10.2012 20:17
[url=http://usapaydayloansonlinetoday.com/#5337]payday loans online[/url] - <a href=http://usapaydayloansonlinetoday.com/#15489>payday loans online</a> , http://usapaydayloansonlinetoday.com/#13790 payday loans online
цитирай
11. анонимен - buy viagra 971 6772
19.10.2012 10:59
[url=http://buyviagraonlinemall.com/#7662]viagra online[/url] - <a href=http://buyviagraonlinemall.com/#6541>buy viagra online</a> , http://buyviagraonlinemall.com/#17572 buy generic viagra
цитирай
12. анонимен - cheap generic levitra
21.10.2012 03:58
If you want to buy levitra use keywords [url=http://onlinelevitrabuy.com/#3641]order levitra[/url], <a href=http://onlinelevitrabuy.com/#9961>purchase levitra</a> or this link http://onlinelevitrabuy.com/#6895 online
цитирай
13. анонимен - kamagra online 7026
21.10.2012 11:57
[url=http://orderkamagranow.com/#nkwyj]buy kamagra cheap[/url] - <a href=http://orderkamagranow.com/#cidkn >kamagra 100mg</a> , http://orderkamagranow.com/#tuilf purchase kamagra
цитирай
14. анонимен - levitra 40 mg 291
21.10.2012 18:55
[url=http://orderlevitrahere.com/#vpqhy]levitra 20 mg[/url] - <a href=http://orderlevitrahere.com/#ykizr >levitra online without prescription</a> , http://orderlevitrahere.com/#mqatm levitra 40 mg
цитирай
15. анонимен - viagra online without prescription 10277
22.10.2012 00:12
[url=http://ordercheapviagrahere.com/#nnyrf]viagra 25 mg[/url] - <a href=http://ordercheapviagrahere.com/#tyeth >viagra 100 mg</a> , http://ordercheapviagrahere.com/#qfsix cheap viagra
цитирай
16. анонимен - cialis without prescription 14826
22.10.2012 03:02
[url=http://ordercheapcialishere.com/#fgbga]buy cialis online[/url] - <a href=http://ordercheapcialishere.com/#chgom >cialis online without prescription</a> , http://ordercheapcialishere.com/#haqwd cialis 20 mg
цитирай
17. анонимен - levitra 20 mg 13884
22.10.2012 08:26
[url=http://orderlevitrahere.com/#qcash]levitra 10 mg[/url] - <a href=http://orderlevitrahere.com/#mcqrj >levitra online</a> , http://orderlevitrahere.com/#hednp levitra online
цитирай
18. анонимен - &#1055;&#1086;&#1079;&#1085;&#1072;&#1085;&#1080;&#1077;&#1090;&#1086; &#1085;&#1072; &#1080;&#1089;&
22.10.2012 14:46
&#1055;&#1086;&#1079;&#1085;&#1072;&#1085;&#1080;&#1077;&#1090;&#1086; &#1085;&#1072; &#1080;&#1089;&#1090;&#1080;&#1085;&#1072;&#1090;&#1072; &#1079;&#1072;&#1087;&#1086;&#1095;&#1074;&#1072; &#1090;&#1091;&#1082; : http://okdoor.narod.ru
цитирай
19. анонимен - payday loans 514 10014
24.10.2012 11:17
[url=http://paydayloansveryquickly.com/#20223]payday loans[/url] - <a href=http://paydayloansveryquickly.com/#8834>payday loans</a> , http://paydayloansveryquickly.com/#15660 payday loans
цитирай
20. анонимен - buy generic cialis 855 19224
24.10.2012 11:40
[url=http://buycialisonlinesafe.com/#16832]buy generic cialis[/url] - <a href=http://buycialisonlinesafe.com/#1895>buy cialis</a> , http://buycialisonlinesafe.com/#2420 buy cialis online
цитирай
21. анонимен - cialis online 20938
25.10.2012 05:55
[url=http://cialisstorehere.com/#ixcea]buy cialis online[/url] - <a href=http://cialisstorehere.com/#ecbyh >buy cialis online</a> , http://cialisstorehere.com/#mawqk buy cialis online
цитирай
22. анонимен - buy viagra 4756
25.10.2012 11:29
[url=http://viagrastorehere.com/#unrpa]cheap viagra[/url] - <a href=http://viagrastorehere.com/#vbqhj >buy viagra</a> , http://viagrastorehere.com/#yyooh buy viagra
цитирай
23. анонимен - cheap levitra 17133
25.10.2012 17:20
[url=http://levitrastorehere.com/#tpqsf]levitra online[/url] - <a href=http://levitrastorehere.com/#mxhex >buy levitra online</a> , http://levitrastorehere.com/#dyqgu cheap levitra
цитирай
24. анонимен - kamagra online 19948
25.10.2012 19:40
[url=http://kamagrastorehere.com/#sljrc]buy kamagra[/url] - <a href=http://kamagrastorehere.com/#pjhdq >kamagra online</a> , http://kamagrastorehere.com/#atswt cheap kamagra
цитирай
25. анонимен - учебник по обществознанию 11 класс профильный уровень книгупоставка и закуп товаров доклад
27.10.2012 20:26
оргaническое тяготение ко лжи преимущественно у тех, у которых имеются
повторялa, что он должен умереть, и действительно в конце концов убилa его.
8. Преступления против мaтеринствa. Многие коровы, кобылы и суки
У Maxime'a du Camp'a мы нaходим описaние одной проститутки,
того, чтобы дольше сохрaнить свою крaсоту (Ploss), a тaсмaнийки делaют себе





[url=http://siopifesu.hotbox.ru/realnie-prostitutki-omska.html]Реальные проститутки омска[/url]
цитирай
26. анонимен - payday loan online 10550
28.10.2012 11:35
[url=http://badcreditloanhere.com/#zggdn]online payday loan[/url] - <a href=http://badcreditloanhere.com/#apxmy >payday loan online</a> , http://badcreditloanhere.com/#hmsrn online payday loan
цитирай
27. анонимен - viagra 100 mg 19291
31.10.2012 07:40
[url=http://cheapgenericviagranow.com/#eolpp]buy viagra[/url] - <a href=http://cheapgenericviagranow.com/#yoplr >viagra online</a> , http://cheapgenericviagranow.com/#mcwuj buy viagra online
цитирай
28. анонимен - cialis 20 mg 14309
31.10.2012 12:36
[url=http://cheapgenericcialisnow.com/#qochd]cialis online without prescription[/url] - <a href=http://cheapgenericcialisnow.com/#duscv >cheap cialis online</a> , http://cheapgenericcialisnow.com/#bhmfy cheap cialis online
цитирай
29. анонимен - Buy Cigarettes Online
01.11.2012 12:24
[url=http://storecigarettes.net/]Cigarettes Online[/url]
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: diadomik
Категория: Забавление
Прочетен: 129586
Постинги: 54
Коментари: 130
Гласове: 206
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930